KAYSERİ / KOCASİNAN - Osman Ulubaş Sümer Anaokulu

OKULDA SAĞLIĞIN KORUNMASI VE GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI

OKULDA SAĞLIĞIN KORUNMASI VE

GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI

Okul sağlığı çalışmalarının başarısı, sağlık ve eğitim sistemlerinin işbirliği ve entegrasyonu ile mümkündür. Bu amaçla 17.05.2016 tarihinde T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve T.C. Sağlık Bakanlığı arasında ''Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü'' imzalanmıştır.

Hazırlık çalışmalarının ardından her iki bakanlık arasında varılan mutabakat ile ''Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi Programı'' başlatılmıştır. Söz konusu program kapsamında;

• Sağlık Hizmetleri,
  • Sağlıklı ve Güvenli Okul Çevresi,
  • Sağlıklı Beslenme,
  • Sağlık Eğitimi,
  • Fiziksel Aktivite,
  • Aile / Toplum Katılım,

hedeflenerek, okul sağlığı modeli oluşturulmak istenmektedir.

Okul yönetimi olarak, program bileşenlerini yerine getirmek amacıyla okul sağlığını korumak ve geliştirmek için okulumuza özgü ''Okul Sağlığı Planı'' hazırlanmıştır.

Siz velilerimizin de çocuklarımızın sağlıklı gelişimleri amacıyla aile hekimleri tarafından periyodik muayene ve izlemlerinin yapılması sağlanmalı, aile hekimliği birimleri tarafından muayenenin yapıldığını gösteren formun okula teslim edilmesi önemle rica olunur.

NOT: Aile Hekimliği öğrenci muayene / izlem için 14 Haziran 2024 tarihine kadar öğrenci ve ailenin uygun oldukları zamanda gerçekleştirebilirler.

Yayın: 02.12.2022 - Güncelleme: 04.01.2024 13:56 - Görüntülenme: 149